Bár a luxusautók gyártói mindennél jobban fel vannak készülve arra, hogy kielégítsék a kedves vevők leghajmeresztőbb igényeit is, így számos bőrkárpitozás és széles színpalettából választhatnak azok, akik például a Rolls-Royce vásárlására adják a fejüket. Valaki azonban nem elégszik meg ennyivel, hanem teljes mértékben egyedi autót szeretne a saját elképzelései alapján. Erre azonban még ilyen körökben is kevés a lehetőség, így igazán ritka, amikor olyan autó születik, mint ez a Rolls-Royce Sweptail.

Nincs ennél fényűzőbb Rolls-Royce kupé 2

Az egyedi kreáció alapját a Phantom Coupé adja, tehát alapvetően egy hatalmas kétajtósról van szó, ám ebben az esetben a karosszériához is hozzátettek egy kicsit a megrendelő szájíze szerint. A ’30-as évek modelljeire emlékeztető autót a yachtok hangulatával ötvözték, így a beltérben erdőnyi a fa borítás, valamint az autó teteje több üvegpanelből áll a szabadabb érzés kedvéért. Borok és pezsgők hűtésére szolgáló rekesz mellett egyedi táskák is járnak az autóhoz.

Több évnyi munka után nem rendeznek szolid átadást, hanem egyenesen a Concorso d’Eleganza nevű rendezvényre viszik, ahol a régmúlt klasszikusaival és modern tanulmányautókkal együtt fog szerepelni a különleges Rolls-Royce Sweptail.