600 lóerős prototípust tesztel a Nürburgringen a Jaguar, pontosabban a Jaguar Land Rover csoport különleges projektekért felelős SVO (Special Vehicle Operations) részlege. Ezzel új csúcsra ért a kompresszoros, ötliteres V8-as motor, és maga a kategória is: a prémium középkategóriában egyetlen szereplő sem vállalt még be ekkora teljesítményt.

Bár még csak prototípusról van szó, a Project 8 elnevezésből már most lehet tudni, hogy az autó igen korlátozott példányszámban fog csak készülni: mindösszesen háromszáz darab gyártását tervezi a Jaguar, ezeket kézzel fogják összeszerelni az SVO angliai központjában.

Az F-TYPE Project 7 koncepcionális folytatásaként megálmodott autó áráról még csak annyit árultak el: pontosan tükrözni fogja az autó technológiai és menetdinamikai képességeit, valamint erősen korlátozott elérhetőségét.

Pontosan egy hónap múlva hozzák nyilvánosságra a Jaguar XE SV Project 8 részletes műszaki adatait; a dinamikus világpremierre június 30-án kerül sor, a Goodwood-i sebességfesztiválon.