Harmincadik évfordulóját ünnepelte a Mecum aukciósház, ezért rettentő sok autót dobtak kalapács alá, hogy a módos gyűjtők és ritkaságokra éhes autóbolondok mind elkapkodják őket. Számos különlegesség közül is kiemelkedő ez a fehér Porsche 911 GT2 Evo, mely versenygépnek tűnik, de utcán is engedélyezett a használata.

Ez a legerősebb léghűtéses Porsche 911 1

Ez a legerősebb léghűtéses Porsche 911 25

Az 1996-os évjáratú 993-asért hajmeresztő összeget, közel 1,5 millió dollárt volt hajlandó fizetni új tulajdonosa. Ezért a 410 millió forintnak megfelelő összegért viszont a legerősebb léghűtéses 911-est birtokolhatja. A hathengeres biturbó boxermotor teljesítménye 600 lóerő, mellé pedig tisztességes mennyiségű, egészen pontosan 664 Nm maximális nyomaték is társul. Kőkemény pályafutómű, versenytechnika, hatfokozatú kéziváltó és kagylóülés jár a csomagba.

Kényelmi berendezéseket keresve sem találhat benne, de bizonyára nem fogja hiányolni a gazdag gyűjtő, aki aligha használja majd ki az autó képességeit. Mivel csupán 7000 kilométert tekertek bele az elmúlt 20 évben, ezért valószínűleg minden egyes méter súlyosan befolyásolja az autó értékét.