Eladná 1424-es pályaszámú Ganz csuklós villamosát a BKV Zrt., ezért éppen azt tették, amit bárki, aki el szeretné adni használt járművét, feltett egy hirdetést a végtelen internetre. Mivel a használt villamosokkal foglalkozó portál – talán a picurka piaci rés okán – egyelőre nincs és az aukció egyébként is többet hozhat a konyhára, így az utóbbi megoldás mellett döntöttek.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a kommentelők minden kreativitásukkal felvértezve estek neki a terméknek, de a BKV-t nem lehet kihozni a sodrából, hideg vérrel és tömény mértékletes eleganciával válaszolnak a mókás kérdésekre. De vajon tényleg csak akkor adják el, ha az elől ülő szomorú bácsi leszállt? Erre sajnos még nincs meg a válasz.

Mókás érdeklődők fárasztják a BKV-t 1

“Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy ilyen vadállatot, akkor mehetek vele erre arra Pesten? Vagy mondjuk így éjszaka korzózhatok vele? A garázsukba lehet bérelni neki helyet havonta? Köszönöm szépen!

BKV: Köszönjük érdeklődését! Magán célra, semmilyen körülmények között nem vehető igénybe Budapest villamos hálózatának kötött pályája. A megvásárolt járműveket az nyertes licitet követő, adásvételi szerződésben foglalt határidőn belül a vevőnek el kell szállítania a BKV Zrt. telephelyéről”

“Hello! Hány kilowattot fogyaszt százon? Ha netalántán elfejtem befizetni a villanyszámlát és emiatt lekapcsolják,zsebtelepről működtethető a történet? Van néhány haszonállatom (disznó, tehén meg ilyesmik) őket szállíthatom benne? Vonóhorog van rajta? Utánfutót meg ekét szeretnék húzni vele. Nagy zene van benne? Köszönöm előre is a válaszát!

BKV: Ilyesfajta fogyasztási adatunk nem áll rendelkezésre. Zsebtelepről nem működtethető a jármű. Amennyiben megvásárolja és elszállítja a járművet, Ön dönti el, hogy a hatályos jogszabályok betartása mellett mit szállít vele. (Természetesen nem Budapest villamoshálózatán) Köznyelvben értelmezett, gépjárművekhez szabványosított vonóhorog nincs a járművön. A hangosító/utastájékoztató rendszer egy része érhető csak el a járművekben. A további kérdései tisztázása érdekében javasoljuk a kiszemelt jármű megtekintését az Árverési felhívásunkban foglaltak alapján.