A tavalyi betétfutam, a luxus sportautókat felvonultató Blancpain Sprint Series nagy sikert aratott a nézők körében, ezért idén ismét ennek a sorozatnak a szereplői lesznek majd láthatók a mogyoródi versenypályán, kiegészülve az úgynevezett Gentleman Ride újítással, amelyben nem profi pilóták versenyeznek ugyanezekkel az autókkal.

A szervezők arra készülnek, hogy a családok minden tagjának nyújtsanak kikapcsolódási lehetőséget ezen a két napon, így a kísérő programok összeállításánál az anyukákra, a kisebb és a nagyobb gyerekekre egyaránt gondoltak. A jegyértékesítés már elkezdődött, újdonságként az egész hétvégére szóló diákjegy is található a kínálatban 990 forintos áron.

Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője az elmúlt hétvégi, szezonnyitó osztrák hétvégéről azt mondta, vasárnap nem volt szerencséje, így kevesebb pontot gyűjtött, mint amennyire előzetesen számított.

Újításokkal tér vissza a kamion-Eb a Hungaroringre 1

“Ez egy négyéves projekt, most vagyunk a második évben, és már tavaly többet sikerült elérnünk, mint amit előzetesen kitűztünk magunk elé” – nyilatkozta Kiss. “Összetömörült az élmezőny, az első tíz helyezett között jóval kisebbek a különbségek, mint tavaly, de a kamionom jobb lett, a sebességváltó gondjait sikerült orvosolni a téli szünetben, s bár a motoron még mindig lenne mit fejleszteni, így is jobb, mint egy évvel ezelőtt.”

A 32 éves szombathelyi pilóta kitért rá, hogy a Hungaroring minden évben különleges helyszín a számára, s az idén a hosszabb nyári szünetben lesz lehetőségük arra, hogy tökéletesen felkészüljenek a mogyoródi hétvégére.

A kamion-Eb magyarországi állomására most 7990 forintba kerül egy hétvégi jegy, míg a szombati belépő ára 4790, a vasárnapié pedig 6390 forint. A mozgáskorlátozottak és a 14 év alatti gyerekek ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

A Hungaroringen szombaton és vasárnap egy-egy időmérő edzést és két-két kamionos futamot szurkolhatnak majd végig a kilátogatók. Az Európa-bajnokság a kamionversenyzés csúcskategóriája, ugyanis ebben a szakágban világbajnokságot nem rendeznek. A kamionokat 12 literes dízelmotor hajtja, egyenként kb. 1200 LE-vel és 5500 Nm-es nyomatékkal.