Minden szakértő egyetért abban, hogy sok szempontból jótékony hatással van az egészségünkre, ha vezetés közben rögtönzött karaoke-előadásokat rendezünk – ám ezeket leginkább akkor élvezzük, ha egyedül autózunk.

Az új Ford Fiesta B&O PLAY hangrendszere a kategória legerőteljesebb hifiberendezése, legalábbis a gyártó ezt állítja. A mérnökök egy évet töltöttek azzal, hogy több mint 5000 zeneszámot hallgattak végig, így optimalizálva a prémiumminőségű, 675 wattos technológiát, hogy minden tökéletesen szólaljon meg rajta, legyen szó akár Adele dalairól, akár a klasszikus zenékről, akár a Foo Fighters vagy Jay-Z slágereiről – függetlenül attól, hogy milyen hangerővel hallgatjuk őket.

A Spotify zenei steaming-szolgáltató által végzett kutatásból kiderült, hogy amikor egyedül autózunk, akkor többnyire egy saját, “titkos” lejátszási listát választunk, s ilyenkor feltekerjük a hangerőt, és együtt éneklünk kedvenc előadóinkkal. Gyakran olyan lejátszási listát állítunk össze, amit kizárólag az autóban használunk – ám a zene itt csak akkor érvényesül igazán jól, ha az utasteret és az audiorendszert tökéletesen megtervezték és egymáshoz hangolták.

A tesztek során a csapat legendás koncertfelvételeket is hallgatott, hogy a hangrendszer biztosan átadja azt az energiát és érzelmi töltést, amit egy élő előadáson tapasztal meg a közönség – sőt még saját felvételeket is készítettek, ellenőrizve, hogy a hifi tényleg lefedi-e a teljes hangtartományt.

A Fiesta új hangrendszere 10 darab, a műszerfalon és az utastérben átgondoltan elhelyezett hangszóróból és magassugárzóból áll, amelyek 360 fokos hanghatást ébresztenek. A rendszer teljesítményét digitális hangprocesszor és egy 200 mm-es mélynyomó javítja. A hangrendszer a Ford SYNC 3 Navigációból és a 8 colos érintőképernyőről vezérelhető.