Évente megrendezik Németországban a RETTmobil nevezetű szakmai kiállítást, ahol a legkülönfélébb feladatokra felkészített autókat nézhetik meg a látogatók. Az ilyen rendezvényeken számos kisebb beszállító mellett már egyre gyakrabban vesznek részt maguk az autógyártók is, hiszen a rendőrség, a tűzoltók és a mentők remek flottavásárlók. A BMW sem maradhat ki a sorból, a német utakon legfőképpen rendőri feladathoz párosítanak 3-as vagy 5-ös BMW-ket.

Bár úgy tűnhet, hogy ezeket az autókat csupán a villogók és a matricák különböztetik meg a széria változatoktól, valójában sok apróság szükséges még ahhoz, hogy komoly feladatokat végezhessenek el. Erősített futómű, masszívabb elektromos rendszer és fűtés vagy csomagtartóból kihúzható platform, mint a fenti 220d xDrive Gran Tourer esetében is. Nem utolsó sorban ilyenkor a különféle kommunikációs rendszereket is el kell helyezni az autóban, egyes funkciókat integrálni az iDrive menürendszerébe.

bmw-at-rettmobil-2017 (6)

Az összeállítás talán egyik legkívánatosabb darabja a 20 colos M Performance felniken guruló 440i xDrive Gran Coupé, mely sürgősségi orvosszállításra bizonyára tökéletesen alkalmas a 326 lóerős sorhatos turbómotorral az orrában. A 440 literes csomagtartót ugyan hamar meg lehet tölteni az életmentéshez elengedhetetlen kellékekkel, de akár kétszemélyes verziójában is használható az autó, úgy pedig 1300 liternyi motyó fér bele.