A világ egyik leginkább elérhető árú hot hatche a Renault Sandero RS, melynek kevésbé vagány formátumát itthon Dacia márkanév alatt forgalmazzák. Brazíliában azonban nem csak a Renault név cseng sokkal jobban, hanem még ilyen különleges változatokra is van igény, mint a kétliteres szívómotorral szerelt RS, aminek Racing Spirit nevű limitált szériáját most dobták piacra.

Sandero R. S. 2.0 Racing Spirit. Foto: Rodolfo BUHRER / La Imagem / RenaultSzámos különleges kiegészítő tartozik a halványan versenyhangulatú csúcsmodellhez, ilyen például az egyedi matricázás és a piros tükörházak, valamint lökhárító betétek. A belteret is gazdagon használt pirossal tették sportosabb hangulatúvá, az ülésekre még egy kis szürke is jutott. A limitált szériás modellből csupán 1500 példány készül, ezért a tulajdonosok bizonyára büszkén pillantanak majd le a kézifék alá csavarozott fém plakettre, ha már egy ilyen ritkaságot vásároltak.

A kétliteres szívómotor 150 lóerős teljesítménye mellé 205 Nm csúcsnyomaték társul, ami egy rövidebb áttételű 6 gangos váltón keresztül jut el az első kerekekhez. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 8 másodperc alatt gyorsul, a mutató pedig a 202-es osztásig szaladhat el a sebességmérőn.

A Sandero RS Racing Spirit ára alulról súrolja a 6 millió forintnak megfelelő összeget. Ezért a pénzért pedig gazdagon fel is szerelik a Sanderot LED-es nappali menetfénnyel, automata klímával, elektromos ablakokkal, navigációs rendszert is adó 7 colos érintőképernyővel és tempomattal is.