Módosított ködfényszórók az átrajzolt lökhárító krómcsíkkal díszített alján, sötétített hátsó lámpaburák, új rajzolatú keréktárcsák és dísztárcsák, módosított dekorelemek az ajtókárpitokon és a műszerfalon, átdolgozott légbeömlők, műszeregység és kezelőfelületek – az Octavia és a Fabia középső testvére megjelenésében csupán az elengedhetetlenül szükséges mértékben újult meg.

Annál szélesebb az új szolgáltatások köre. Megjelent a bixenon fényszóró (opció), a nappali világítás LED-es, és irányjelzőként is szolgál (alapfelszerelés), a fényvezérlés szürkületérzékelős, a külső világítás késleltetve kapcsol le, a távolsági fény pedig automatikusan tompítottra vált, ha előttünk haladó (400 méteren belül) vagy szemből érkező (egy kilométerre) autót észlel. A ködfény statikus kanyarvilágításként szolgál, ha kérjük.

Skoda Rapid 2017 facelift (68)

A biztonságot olyan opciók fokozzák, mint a vontatmánystabilizálás, a vezetői éberségfelügyelet, a városi automatikus vészfékezés, a visszagurulás-gátlás, az első és hátsó parkolóradarok.

A kényelmi funkciók sora is bővült: fedélzeti wifi, online információs szolgáltatások, valós idejű forgalominformáció, üzemanyagár-tájékoztatás, hírek és időjárás, továbbá, automata vészhívó funkció, és persze az okostelefonos távfunkciók (lekérhető járműadatok, autó tartózkodási helyének megjelenítése) is elérhetők.

Skoda Rapid 2017 facelift (62)

A fedélzeti hifihez csatlakoztathatók az okostelefonok, hátra lecsatolható táblaszámítógépeket kérhetünk, ugyanitt dupla USB töltőaljzat és kétoldali ülésfűtés is elérhető.

A motorkínálat újdonsága az 1,0 literes benzines turbómotor, 95 vagy 110 lóerővel – ezek a korábbi 1,2-est váltják. A további erőforrások már ismertek: az 1,4-es benzines 125 lóerőt teljesít, míg a két dízel 90 (1.4 TDI) illetve 116 (1.6 TDI) lóerős.

a videó a hirdetés után indul