Több, mint 10 éve kezdődött az egész, amikor a Volkswagen egy Boeing 747-est húzott el az akkor éppen új Touareg V10 TDI-vel. A tízhengeres dízelmotor 155 tonnát vonszolt el, ami természetesen világrekord lett, mellette pedig remek reklám a Volkswagen hatalmas SUV-jának. Ezt követően a japánok vitték haza a repülőgép vontatásért járó címet, amikor egy 170 tonnás teherszállító repülőt húztak el egy Nissan Patrol segítségével.

Hogy újra a VW Csoporthoz kerüljön a világrekord, ezért leemeltek a gyártósorról egy fekete Porsche Cayenne Turbo S-t és, kivonultak vele a párizsi Charles de Gaulle reptérre és utánakötötték az Air France Airbus A380-asát. Ezzel aztán jókorát javítanak az eddigi csúcson, hiszen a gigantikus utasszállító 285 tonnát nyom. Ezt húzta maga után az 570 lóerőt és 800 Nm nyomatékod tudó Cayenne Turbo S 42 méteren keresztül.

Érdekes, hogy a kísérletet először egy Cayenne S Diesellel végezték el, melynek 4,1 literes V8-as motorja 385 lóerőt teljesít és 850 Nm nyomatékkal szintén képes volt elhúzni a gigantikus utasszállító repülőt.

“Megcsinálta, nagyon megkönnyebbültem! A tesztelés során talán még soha nem mentünk ennyire közel az autó határaihoz, de most azt hiszem, hogy nagyon közel voltunk.” – mondta Richard Payne, aki a volán mögött ült. Továbbá hozzátették, hogy nem csak a rekord idejére fogták be az autót, hanem megjárta mellette a London-Párizs útvonalat mindenféle ellenvetés nélkül.

Air France and Porsche: New Guinness World Records title from Porsche AG on Vimeo.