Több, mint egy évig nem lesz nyitva a látogatók számára a Kentucky államban, azon belül is Bowling Greenben található összeszerelőüzem, ahol a Chevrolet ikonikus modellje, a Corvette sportkocsi készül. Erre pedig nyomós okuk van, bár ők csupán átfogó munkálatokról beszélnek, a közönség és a rajongók számára nyílt titok, hogy erre azért van szükség, mert a jelenlegi C7-est követő generáció merőben más lesz, mint az eddigi Corvettek.

Az első Corvette 1953-ban jelent meg és azóta hét generáció készült belőle, alapvetően azonos felépítéssel. Ezen változtatnak majd a nyolcadik generációnál a hagyománytisztelő rajongók nagy bánatára, hiszen ahhoz, hogy a komolyabb sportautókkal versenybe szállhasson, középmotoros kialakításra állhatnak át a C8-as esetében. Erről tanúskodnak a már utakon futó prototípusok megváltozott arányai is.

A Chevrolet reményei szerint így nem csak amerikai piacon, hanem szerte a világon népszerű lehet a V8-as motorral – a csúcsváltozat esetében kompresszorral kiegészítve – szerelt sportautó, mely olyan autók alternatívája lehet, mint az R8-as Audi vagy éppen a Ferrari 488 GTB.