Elon Musk nem arról híres, hogy csak úgy a levegőbe beszélne, minden szavát dollár milliárdokban mérhető tettek követik. Nem véletlenül tartják őt a valódi Vasembernek, hiszen űrhajózással kísérletezik, hatalmas gyárakat épít, hogy elektromos autókat gyárthasson és most már a közúti közlekedést is megreformálná a The Boring Company által fejlesztett alagútrendszerrel.

Nem csak a városi dugót, de az utazási időt is drasztikusan lecsökkentheti ez a megoldás. Miután a fúrószerkezetet bemutatták, meg is érkezett a szemléltető videó a nagy elképzelésről. Ennek alapján a forgalomból kihúzódó autókat liftek vinnék le egy alagútba, ahol a platformon állva már sem az autónak, sem a vezetőnek nincs további tennivalója. Nem holmi úrias metrózásról van itt szó, hanem 200 km/órás tempóról a föld alatt.

A terv merészségét mi sem mutatja jobban, hogy financiálisan rettentő megterhelő lenne, ha egy város maga szeretné kiépíteni a rendszert, hiszen legtöbbször az utak karbantartása is gondot okoz egy-egy településnek. A Tesla alapítóját viszont aligha érdeklik a pénzügyek, amikor épp kitalál valami forradalmit.