Az elektromos meghajtású tanulmányautók közös jellemzője, hogy rendszerint egy távoli, nem meghatározott jövőbe mutatnak. Nem így az Audinál: az e-tron quattro concept szériaverziója ugyanis már jövőre kapható lesz, sőt, hogy a terv komolyságát érzékeltesse, a cég a héten megkezdte a leendő modell előregisztrációját.

A döntés nem íróasztalnál született: a fogyasztók nyilvánvaló és elsöprő érdeklődése miatt határozott úgy a gyár, hogy elébe megy a dolgoknak. Norvégiában, ahol elsőként kerül majd forgalomba az autó, 20 ezer korona (kb 667 ezer Ft) depozit ellenében bárki a sor elejére írathatja magát, bár a végleges vételárról még fogalmunk sincs.

Habár az Audi idén március elején új e-tron tanulmányt mutatott be, a szériaautót nem erről, hanem a 2015-ös tanulmányról (képeinken) mintázták.

audi_e-tron_quattro_concept_28

Ami a műszaki adatokat illeti, korábbi nyilatkozatokra támaszkodva egy feltöltéssel 500 megtehető kilométerrel számolhatunk, bár ez csak a hivatalos adat; a 95 kWh kapacitású akkuk valós hatótávolsága valószínűleg közelebb lesz a 440 km-hez.