Nem titok, hogy az Audi hamarosan elektromos hajtású szabadidő-autóval bővíti kínálatát. Hihetnénk, hogy a Sanghajban szerdán bemutatott Audi e-tron Sportback concept ezt a kocsit igyekszik beharangozni, ám szerintünk többről van szó. Elektromos hajtású szabadidő-autót látunk, ám ha csak a karosszériát nézzük, akkor egy négyajtós grand turismo tűnik elő, amely sokkal inkább az ősszel bemutatkozó, második generációs A7-es hírnöke lehet.

Terepkupéként villog az Audi A7 1

Nem mellesleg a tanulmányautó méreteinél meg is jegyzi a hivatalos közlemény, hogy azok közel vannak az Audi A7-éhez. Az Audi e-tron Sportback 4,9 méter hosszú, 1,98 méter széles és 1,53 méter magas. Az első két érték tényleg közel van az A7-hez, és ha a tanulmányautó óriás kerekeit, emelt hasmagasságát elfelejtjük, máris közelebb van az A7 1,42 méteres magassága.

A 2015-ben bemutatott e-tron quattro concept nyomán 2018-ban várható az Auditól egy elektromos hajtású szabadidő-autó, amely egyetlen feltöltéssel 500 kilométert tud majd megtenni, majd 2019-ben érkezik a kupésabb változat, az Audi e-tron Sportback széria kivitele.

Audi e-tron Sportback concept

A tanulmányautó mozgatásáról három villanymotor gondoskodik, egy az első és kettő a hátsó tengelynél beépítve. Összteljesítményük egyenletes leadás mellett 320 kW (435 LE), de rövid ideig 370 kW (503 LE) is kifacsarható belőlük. Mindet bevetve 4,5 másodperc alatt képes elérni a 100-as tempót a kocsi. 95 kWh-os, folyadékhűtéses lítium-ion akkumulátorával 500 kilométert tehet meg ideális esetben az e-tron Sportback.

A második generációs Audi A7 Sportback világpremierje a Frankfurt Autószalonon várható szeptemberben, piaci bevezetése azonban 2018 elején várható.

a videó a hirdetés után indul