A gyanúsított 2017. március 18-án Budapesten, a Szentendrei úton hátulról belerohant egy piros lámpánál várakozó gépkocsiba. Az utóbbi autóban ülő sofőr és utasa a balesetben életét vesztette.

A nyomozás során beszerzett vegyészszakértői vélemény alapján jelenleg az állapítható meg, hogy a gyanúsított a gépkocsit ittas állapotban vezette, ezért a nyomozást teljesítő Budapesti Rendőr-főkapitányság a korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfival súlyosabb bűncselekmény, halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte.

A férfi a gyanúsítás módosítása ellen panaszt jelentett be, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasított.

A kerületi ügyészség azt indítványozza, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatását további három hónappal hosszabbítsák meg. Az ügyészség szerint ezt a férfi terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és bizonyítottság esetén a kiszabható büntetés nagysága, valamint az elkövetés jellege, körülményei indokolják, továbbá az, hogy a gyanúsított egészségi állapotának javulása esetén felmerülhet a szökés, elrejtőzés veszélye.

A baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt. A történtek után Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere bejelentette: a Véda kamerarendszer kibővítését kéri a III. kerületi Szentendrei útra és ezért a Belügyminisztériumhoz fordult.