Februárban mutatta be az Evora Sport 410 James Bond-hangulatú Esprit S1 különkiadását. A legendás, filmbeli kétéltű sportkocsit idéző verzió után most itt egy újabb: az Evora Sport 410 GP Edition.

F1-színekben tündököl a csúcskupé 1

További képek a galériában

Az arany sávokkal megbolondított éjfekete fényezés sokat mondó azok számára, akik emlékeznek a Team Lotus 1972 és 1986 között alkalmazott versenyszíneire. A fekete-arany öt világbajnoki címet  és 35 futamgyőzelmet hozott a csapatnak, olyan legendás pilóták neve köthető ehhez a színkombinációhoz, mint Emerson Fittipaldi, Ronnie Peterson, Mario Andretti, Nigel Mansell és Ayrton Senna.

Alighanem pont előttük tisztelegve lőtték be a sorozat példányszámát: mindössze öt darabot fognak gyártani a jelenleg kapható legerősebb utcai Lotusból, amelynek észak-amerikai bevezetése mellesleg pont egybevág a különkiadás bemutatkozásával.

Steering wheel US

Az Evora 410 a 400-as továbbfejlesztéseként mutatkozott be 2016-ban: könnyebb és erősebb elődjénél, ráadásul aerodinamikai elemeit jóval nagyobb leszorítóerőt is termelnek, így kanyarban is stabilabban vezethető a kupé.

Kapcsolódó címkék: Evora Lotus Lotus F1