Akár 190 lóerős, kétliteres benzinmotorral is megvásárolható lesz a Seat Ateca legdinamikusabb kiadása, az FR. Az összkerékhajtással, DSG sebességváltóval, adaptív lengéscsillapítóval és progresszív kormányművel is rendelhető új motorról egyelőre nem árul el további részleteket a gyár, de ez is elég ahhoz, hogy érdeklődve várjuk a május derekára időzített premiert.

Az FR kivitel gyengébb motorokkal is elérhető lesz, így akár 150 lóerővel is részesülhetünk az optikai ínyencségekben: a modellváltozat 18 colos könnyűfém keréktárcsát kap, fényezett kerékívekkel és küszöbtoldatokkal, amelyeket alumínium betét emel ki. A hátsó szélvédőt oldalsó (fekete) és felső (fényezett) légterelő keretezi, egyedi a hátsó lökhárító, elöl fényes fekete a hűtőrács, spéci keretet kapnak a LED-es ködfények, a tetősínek és az ablakkeretek feketék.

1-SEAT ATECA 486 HR RGB - OK

Az utastérben alumínium ajtódíszcsíkok, Alcantara sportülések, alupedálok, pirossal varrott bőrkormány és váltószoknya teremt sportos hangulatot. A tetőkárpit és az ajtóborítás egyedi kivitelű, és kívül-belül FR-logók díszítik az autót.