Vasárnap délután kikocsizni klasszikus szórakozás, tökéletes élmény. Vannak persze, akik az egészet megtoldanák némi száguldozással, de ez ritkán szokott jól elsülni.

Ez történt a kanadai 400-as autópályán is, ahol április másodikán délután Lamborghinik, Porschék és egyéb luxussportkocsik kezdtek el versenyezni, természetesen a forgalomban. Állítólag 240 km/órás tempóval cikáztak, elfoglalták a sávokat, egymás nyakában hajtottak.

1-imageshandler

Miután a rendőrséghez több panasz is befutott, kiszálltak a helyszínre, lekapcsolták az egész csoportot, és tizenkét embert letartóztattak. Jogosítványukat hét napra bevonták, autójukat ugyanennyi időre lefoglalták.

Meglehetősen komoly volt a fogás: a híradások szerint Lamborghini Huracán, BMW M3, Mercedes-AMG C63 Coupé, Audi R8, Porsche 911, Chevrolet Corvette Z06, Jaguar XF, Nissan GT-R, valamint egy Ferrari, egy Aston Martin és egy Rolls-Royce is rács mögé került.

A letartóztatott autóvezetők ezen túl minimum 2000 dolláros (430 ezer Ft) bírsággal számolhatnak. Néhányan közülük úgy érzik, drága autóik miatt eleve hátrányos megítélésben részesültek és igazságtalanul bántak velük, ezért ügyvédet fogadnak.