Ma már tudjuk, hogy a Ford Mustang hatalmas sikertörténet, de a pályafutása első éveiben bizony akadtak bőséggel kétségek azt illetően, hogy az embereknek vajon szüksége van-e egy ilyen kisebb méretű sportos autóra. Kezdetben női autónak is csúfolták, aztán a számos keményebb változat után hamar megnyerte magának a közönséget és ma már elképzelhetetlen lenne az autóipar Mustang nélkül. Ennek ellenére mégis 50 évig tartott, hogy hivatalosan is elérjen Európáig.

A Mustang történelmének egy jelentős darabja keres most új gazdát magának, az első kétajtós, zárt karosszériás példányt árulja egy aukciósház. A 5F07U100002 alvázszámú darabot ráadásul valamiféle véletlen folytán adták el még 1965-ben. A különleges példányt ugyanis 1964. március 5-én készítették, egy olyan előszériás modell, ami már a végleges elemekből áll.

Temérdek tulajdonos után 1997-ben került jelenlegi gazdájához, aki felfedezte, hogy micsoda kincs került a keze ügyébe, így minden erejével azon volt, hogy eredeti állapotában láthassa viszont a ritkaságot. Ahogyan az a képeken is látszik, a Kaszpi kék színű Mustang kifogástalan állapotnak örvend, a beltér is a külsőhöz passzoló vinyl kárpitozást kapta. Felújították a kicsivel több, mint 100 lóerős sorhatos motort is, hiszen a Mustang alapmotorja ekkor még nem egy 2,3 literes EcoBoost volt, hanem egy sokkal vérszegényebb erőforrás, amihez 3 sebességes kéziváltó tartozott.

A csodálatos formában lévő első szériagyártású keménytetős Mustangért körülbelül 170 millió forintnyi dollárt várnak az aukción, ami figyelembe véve az állapotát és a történetét, messze nem lehetetlen cél.

Névtelen3