Elektromosroller-megosztó szolgáltatást indítana egy német startup cég. Az Egret nevű koncepciót a Walberg Urban Electrics hamburgi startup alapítója és vezetője, Florian Walberg mutatta be a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán, a Hannoveri CeBIT-en.

A rollereket SIM-kártyával látják el, a létrejövő flotta tagjait egy okostelefonos applikáció segítségével lehet irányítani és várakoztatni, a távolból az akkumulátor szintje is ellenőrizhető. A jövőben a közösségi autómegosztáshoz hasonlóan az applikáció segítségével ellenőrizhető, hol van a közelben kölcsönözhető roller.

Németországban azonban egyelőre a törvények nem kedveznek a projektnek, a rollerek ugyanis nem számítanak megbízható közlekedési eszköznek, mivel nincs nyergük vagy más ülőalkalmatosságuk, mint a mopedeknek – mondta el Walberg, aki reméli, hogy hamarosan új technikai irányvonalakat dolgoznak ki erről Brüsszelben.

A startup ugyanakkor eladásra is kínál elektromos rollereket, így Ausztriában és Svájcban már több tízezer ilyen hamburgi kétkerekű közlekedik az utcákon – tette hozzá a cégvezető.