Egy autó ajtaját feszegető férfira figyeltek fel a józsefvárosi rendőrök február 11-én délelőtt a térfigyelő kamerák monitorát nézve. A Dugonics utcában egy férfi, nem törődve a forgalommal, járókelőkkel, egy csavarhúzóval feszegette az egyik parkoló gépkocsi ajtaját, ablakait.

Mikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a férfi nem lepődött meg, még örült is, ami nem igazán vallott autófeltörőre. Ráadásul a kocsi motorja járt, ez sem illett bele a klasszikus alkalmi lopás díszleteibe.

A budapesti 62 éves férfi elmondta, pár percre állt meg az élettársa tulajdonában levő autóval, ezért annak motorját sem állította le. A kocsi csomagtartójában négy kutyát szállított. Ezek egyike megijedhetett, hogy ő kiszállt, miközben a motor járt, előremászott, és közben talpával lenyomhatta az autó rablásgátló biztonsági zárszerkezetének gombját. Innentől kezdve a járművet kívülről nem lehetett kinyitni.

A férfi tartott attól, hogy a kutyáknak valami bajuk lehet, illetve hogy idegességükben esetleg el is indíthatják a járművet, ezért akarta feltörni az autót egy sebtében kölcsönkért csavarhúzóval.

A nyomozók a férfi által elmondott adatok ellenőrzése után felajánlották, szakember segítségét kérik a jármű kinyitásához. A zárspecialista tíz percen belül a helyszínen volt, újabb öt perc elteltével már sikerült is kinyitni a járművet. A kutyák friss levegőhöz jutva, gazdájuk hangját meghallva lenyugodtak, a férfi pedig megköszönte a rendőrök segítőkészségét.