Belefásult a szolgálat hosszú éveibe, kiábrándulttá tette a sok kudarc – normál esetben talán így próbálnánk mentegetni azt, amit Jose R. Acosta rendőr követett el. Csakhogy a kérdéses zsaru fiatal volt és kezdő, felmerül tehát a kérdés, vajon nem eleve azzal a céllal adta-e a fejét erre a pályára, hogy megtömje a zsebét.

A rendőr védőügyvédjének nehéz dolga lesz, hiszen Acosta szemmel láthatólag mindent pontosan kitervelt: saját körzetét elhagyva Miami egy tehetős művésznegyedében parkolta le járművét, majd megkezdődött a vadászat. Véletlenszerűen állította meg áldozatait, forgalmi ellenőrzés örve alatt átültette azokat a járőrkocsiba, majd átkutatta autójukat: átnézett minden pénztárcát, kabátot, táskát, és ami megtetszett, magához vette.

Egyelőre nem tudni pontosan, milyen hosszan tartott a rablóhadjárat. A lakosság szerencséjére Acosta végül darázsfészekbe nyúlt: utolsó áldozata egy beépített ügynök volt, akinek az autójából több mint 1000 dollárt tett zsebre. Amikor letartóztatták, beismerte, hogy több mint 6000 dollárra tett szert becstelenül.

Acostát azonnali hatállyal eltávolították a testülettől, és egy lendülettel vádat is emeltek ellene hivatali visszaélés és nagy értékű lopás miatt.