1500 lóerő, kétmillió euró, ötszáz darabos széria. Biztosan vannak a világon, akik ezek után csalódottan fordulnak el a Bugatti Chirontól – ha nem volnának, Palmer Johnson jachtépítő mester aligha alkotja meg minden Bugattik csúcsát, a felfoghatatlanul fényűző Niniette jachtot.

Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos… 1
Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos… 2

Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos…

Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos…

Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos… 10
Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos… 11
Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos… 12
Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos… 13
Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos… 14
Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos… 15
Ha Bugatti kéne, de a Chiron nem elég proccos… 16
Fotó megosztása:

A tervezőnek egyszerű dolga volt a dizájn adaptálásában: a Bugatti karosszériáját meghatározó óriási C a hajót is uralja. A kéttónusú fényezés természetesen itt is megoldható, az anyaghasználat pedig soha nem volt kérdéses: nemes fa helyet szénszálas kompozitokból készül a hajó.

Persze nem elég, ha a Ninette úgy néz ki, mint egy Chiron, az sem árt, ha menetteljesítményeiben is saját műfaja csúcsán áll. Az 1000 lóerős, nyolchengeres MAN motor helyett ugyan rendelhető egy 1200 lovas erőforrás is, de a végsebesség akkor sem haladja meg a 90 km/órát – más kérdés, hogy vízen az is meglehetős.

4-58c6c07e1d000037037ce180

Ahogy említettük, a fedélzetet szénszálas panelek borítják, de persze van ott azért bőr is, meg valami kék tölgy, ami állítólag magától ilyen színű. Pezsgőfürdő, napozóterasz, bár – ezekre az ajánlatokra aligha kapja fel a fejét a célközönség, a tűzrakóhely már izgalmasabb opció. Lent, a szalonban márvány, karbon és bőr dominál, meg a Bugatti patkómotívuma.

Ha sebességében nem is, árában mindenképpen súlyosan veri a Chiront a Bugatti-hajó, bár a pontos vételár még nem ismert.