Baleset történt vasárnap 18 óra 30 perckor az M1-es autópálya 152. kilométerszelvényénél, Budapest irányában.  Egy Opel Astra sofőrje haladt az autópálya külső forgalmi sávjában, amikor a 152+700 kilométerszelvényhez érve az előtte, vele azonos irányba közlekedő, forgalmi ok miatt fékező Opel Vectra hátuljának ütközött.

A baleset során személyi sérülés nem történt. A Vectra vezetője elmondta, hogy az ütközést megelőzően azért kellett hirtelen fékeznie, mert a belső sávban, vele szemben egy lassan haladó személygépjárművet észlelt.

A járőrök azonnal értesítették kollégáikat, akik az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalának 154. kilométerszelvényénél, a belső forgalmi sávban, a szalagkorláthoz húzódva észleltek egy Toyotát, amelynek a vezetője a forgalommal szemben közlekedett. A járőrök a sofőrt a leállósávban megállították, majd ellenőrizték.

A gépjárművet vezető 52 éves román állampolgárral szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A rendőrök a férfit elfogták és a mosonmagyaróvári kórházba mintavételre előállították. Az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják.