Huszonöt éve, ugyanezen a napon a szentgotthárdi gyár zsúfolásig megtelt vendégekkel és a sajtó képviselőivel, hogy szemtanúi legyenek annak, ahogy Antall József miniszterelnökkel a kormánynál legördül a gyártósorról a modern idők első magyar személyautója.

Az első Astrát – amelyet az Opel a budapesti Közlekedési Múzeumnak ajándékozott – 1998-ig, ameddig a hazai gyártás tartott, több mint 80 ezer másik követte.

Magyarországon az Opel mind a mai napig a legnépszerűbb márka, a statisztikák szerint Opelből fut a legtöbb a magyar utakon (közel félmillió). Az elmúlt huszonöt év mindegyikében az Opel dobogós helyen volt, azaz az egyik legnagyobb számban eladott személyautó Magyarországon.

Huszonöt éves az első magyar Opel Astra 1

A képre kattintva galéria nyílik

Az Opel Magyarország kereskedelmi szervezete 1991 januárja és 2016 decembere között összesen 415 ezer autót értékesített. Szentgotthárdon 1992 és 1999 között 80 835 Opel Astra és 4404 Vectra hagyta el a gyártósort. Motorokból 1992 júniusa óta több mint kilencmillió készült, hengerfejből pedig 1997 óta közel hétmillió darab.

Szentgotthárdon születésnapi fotózásra jöttek össze azok a kollégák, akik 25 éve, az első magyar személyautó születésekor is már a gyárban dolgoztak.

Kapcsolódó címkék: Opel Opel Astra Szentgotthárd