Német napilapi értesülések szerint Ferdinand Piëchet, a Volkswagen-csoport volt nagyvezérét hamarosan utolsó pozíciójától is megfoszthatják.

A Porsche család sarja, Ferdinand Piëch neve egyet jelent a Volkswagen-csoporttal, gyakorlatilag az ő negyvenéves munkálkodásának köszönhetően jutott el oda a vállalatóriás, ahol ma tart. A 2015-ben kirobbant dízelbotrány folyományaként Piëch távozott igazgatói posztjáról, ám a konszern több tagvállalatánál, így a Porschénél is megőrizte igazgatótanácsi tagságát.

Ez nyilvánvalóan nem mindenkinek volt ínyére, és a Porsche SE (európai részvénytársaság) igazgatótanácsának most nem várt alkalma nyílik megszabadulni a túlzottan erős Piëchtől.

A tizenkét tagú tanács mind a hat munkavállaló tagja lemondott ugyanis tisztségéről, így a május 30-ára kitűzött éves közgyűlésen újra kell választani az igazgatóságot, az értesülések szerint pedig az érintettek – a Porsche és Piëch családok – mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a cég az idén 80 éves Ferdinand Piëch nélkül folytathassa a munkát.