A BKK részletesen, térségekre lebontva, interaktív, térképes felületen mutatja be javaslatait, amelyekre március 7-ig (keddig) várja az utasok, a fővárosban közlekedők észrevételeit, hozzászólásait ITT.

A metrópótlás a jelenlegi tervek szerint 2017 nyarán kezdődik, és három fő ütemben történik. Az első fő ütem két részből áll: elsőként a metróvonal déli szakaszát, a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti részt zárják le. Ezt követi a fő ütem második része: az északi – a Lehel tér és Újpest-Központ közötti – és a déli szakasz együttes lezárása, a metró ekkor csak a Nagyvárad tér és a Lehel tér között közlekedik.

A két külső szakasz elkészülte után, a második fő ütemben a vonal belső részén – a Lehel tér és a Nagyvárad tér között – lesz metrópótlás, a metró a külső szakaszokon, vagyis Újpest-Központ és a Lehel tér, valamint a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között már közlekedik.

Ezt követi a harmadik fő ütem, amikor az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között lesz metrópótlás, a vonal többi részén a metró már közlekedik.