Tizenkét rendbeli üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást G. István, L. Géza és a szökésben lévő Jákli Péter és Budai Árpád ellen a rendőrség. A fővárosi nyomozók munkáját az osztrák és a Győr-Moson-Sopron megyei kollégáik is segítették.

Mint a rendőrség beszámolt róla az 55 éves farmosi G. István és a 47 éves monori L. Géza 2017. február 15-én 23 óra és 2017. február 16-án hajnali 4 óra között egy bérelt kisteherautóval Bécsből ellopott két motorkerékpárt szállított Magyarországra. A lopott járműveket egy XXIII. kerületi telepre vitték és egy konténerben helyezték el.

Ám ekkor még nem végeztek: A két férfi délután újra kiutazott az osztrák fővárosba, ahonnan három szintén lopott motorral tért vissza. A párost a rendőrök az M1-es autópályán igazoltatták, majd előállították őket. Közben a budapesti rendőrök kinyitották a konténert, ahol összesen nyolc nagyértékű motorkerékpárt és egy biciklit találtak.

A két férfit kihallgatásukat követően őrizetbe vették, kiderült, hogy voltak bűntársaik. A 45 éves budapesti Jákli Péter és a szintén 45 éves budapesti Budai Árpád még szökésben van ezért a rendőrség kéri, hogy aki felismeri a képeken őket, a tartózkodási helyükkel kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse a rendőrséget.

keresik

Őket keresi a rendőrség