1978 és ’81 között csupán 453 darab készült a BMW M1-eséből, ami a mai napig a bajorok egyetlen igazi sportkocsija és már a maga korában is irtózatosan ritkának számított. Nem véletlen, hogy a tulajdonosok többsége ismert ember, mint például Niki Lauda. A leginkább Forma-1-ből ismerős pilóta az M1 Procar sorozatban is pályára lépett, így nem meglepő, hogy saját garázsában is állt belőle egy utcai verzió.

Az autót állítólag elég korán eladta egy amerikai gyűjtőnek, hiszen szükség volt a pénzre a Lauda Air nevű légitársaság megalapozásához. A híres tulajdonost több dokumentummal is igazolni tudja az eladó. Lauda egykori M1-es BMW-jében ma kicsivel kevesebb, mint 18 ezer kilométer van és remek állapotnak örvend, így biztosan komoly összeget kérnek majd érte. A becslések szerint 506 millió forintnak megfelelő dollárt is kicsengethetnek érte.

Az M88-as kódú, 3,5 literes sorhatos motor 24 szelepes, mechanikus benzinbefecskendezéssel és 266 lóerővel. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre körülbelül 5,5 másodperc alatt gyorsul, ami ma sem egy rossz érték.

imageshandler (3)