1-8bf03e6a56cb16c2b5f5a12b15350d18

Órákba telt kiszabadítani az áldozatot a roncsból.

Beleremegett a kamion, ahogy elment mellettem! – hallatszik egy szemtanú megjegyzése azon a fedélzeti kamerás felvételen, amelyen a balesetet megelőző pillanatokban látható Kayden James Lawson autója, és amely alapján a rendőrség később 193 és 203 km/óra közé becsülte a férfi sebességét.

A gyorshajtó később lehúzódott a leállósávba, ám ott sem csökkentette sebességét, majd a forgalmi sávba visszatérve fékezés nélkül ütközött egy szabályosan közlekedő pickuppal, amely a becsapódás hatására lerepült az útról, és 10 méteres zuhanás után ért földet.

 

Miközben a pickup sofőrje az életéért küzdött, Lawson kiszállt saját autója roncsaiból, elővette gördeszkáját, és azzal távozott a helyszínről. Később stoppolni kezdett – így talált rá a baleset egy másik szemtanúja, aki felvette a férfit, visszavitte a baleset helyszínére, és másokkal együtt ott tartották, amíg megérkezett a rendőrség.

Az áldozat, az akkor 38 éves Kristyn Rourke a balesetben elveszítette egyik fülét és karját, leszakadt az arca, valamint maradandó agysérülést szenvedett.

Az áldozat és autója maradványai

Az áldozat és autója maradványai

A 2014 novemberében bekövetkezett baleset tárgyalása a héten ért véget, a bíróság 4 év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a karambol idején 22 éves elkövetőre – azért csak ennyit, mert elismerte bűnösségét, valamint dokumentált skizofréniája (ami miatt meg volt győződve arról, hogy emberfeletti autóvezetői képességekkel rendelkezik) miatt huzamosabb időt töltött pszichiátriai kényszerkezelés alatt. Ugyanakkor súlyosbító körülmény volt, hogy az incidens idején csak ideiglenes jogosítvánnyal rendelkezett, illetve hogy a balesetet megelőző időszakban rendszeresen nagy mennyiségű marihuánát fogyasztott, az ütközés utáni vérvizsgálat is kimutatta a szert a szervezetében.

Az elkövető

Az elkövető

Az áldozat megnyugvással fogadta az ítéletet: elmondta, örül, hogy lezárult az ügy, és a férfi iránt nem érez dühöt, csak szánalmat.

Lawson legkorábban 2019 augusztusában szabadulhat.