Bennfentes forrásokra hivatkozva a Reuters azt állítja, a PSA Peugeot Citroën és a General Motors előre haladott tárgyalásokat folytat arról, hogy egyesítsék európai márkáikat.

GM-PSA-Alliance

Az Opel, a Citroën és a Peugeot már most is közösen gyártanak szabadidőjárműveket és egyterűeket annak a korábbi együttműködésnek a hagyatékaként, amely 2013-ban szakadt meg, amikor a General Motors eladta a PSA csoportban birtokolt részesedését.

A PSA egyik szóvivője megerősítette, hogy a két cégóriás tárgyalásokat folytat kapcsolatuk elmélyítéséről, és a Citroën és Peugeot márkák jövedelmezőségének javítását célzó lehetőségek között az Opel megvásárlása is felmerült. Az Opel, illetve a PSA részvényeinek 14 százalékát birtokló francia állam nem kommentálta az értesüléseket, ahogyan a szintén 14 százalékban tulajdonos Peugeot család sem szólalt meg az ügyben.

Az Opelnek 1999 óta nem sikerült nyereséggel zárnia évet. A tavalyi 257 millió eurós veszteséget Karl-Thomas Neumann vezérigazgató a Brexit-szavazást követően bekövetkezett kedvezőtlen árfolyam-ingadozásoknak tulajdonította.
Forrás: Automotive News Europe, MTI