Dane DeHaan, a Valerian és az ezer bolygó városa című film címszereplője leplezte le Miamiban a Lexus legújabb járművét. Nem véletlenül kérték erre fel, ugyanis a 2017 Lexus Lifestyle eseményen bemutatott Skyjet a filmben szereplő űrhajó.

A film kreatív csapata együttműködött a Lexus dizájnereivel, és együtt találták ki, milyen ötleteket alkalmazhatnának a Skyjet végleges megformálásához. Ennek megfelelően feltűnik a Lexusra jellemző „orsó formájú” hűtőrács és a hamarosan bemutatandó, 2018-as Lexus LC kupé lámpakialakítása is.

Lexus_Valerian_1A Valerian kreatív csapata a koncepció belső terének kialakítása során számos ötletet merített azokból a fejlesztésekből, amelyeket a márka a mesterséges intelligencia és a ember-gép interfész területein folytatott. A történetben egy jövőbeli energiakapszula is szerepel, amit a Lexus innovatív hidrogén-üzemanyagcellás kutatásai ihlettek.

Nem ez az első eset, hogy a Lexus egy távoli jövőben szereplő járművet álmod meg, hisz a Tom Cruise főszereplésével forgatott Különvéleményhez is terveztek autót.

Lexus of the future from the film, "Minority Report." 2002 Los Angeles Auto Show.

A mostani történet alapja egy klasszikus képregénysorozat, a Valerian és Laureline. A híres rendező és író, Luc Besson ezt a kultikus forrást használta kiindulásul különleges kortárs sciencefiction-balladájához. Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) az emberlakta övezeteket vezető kormány különleges ügynökei, akiknek munkája a rend fenntartása az univerzumban. Felettesük a Parancsnok (Clive Owen), feladatuk pedig, hogy a lélegzetelállító intergalaktikus városban, Alphában szálljanak le.

Ez az örökké növekvő metropolisz ezernyi különböző faj gyűjtőhelye, akik az univerzum legtávolabbi sarkaiból sereglettek össze. Alpha tizenhétmillió lakója az idők során egyesítette tudását, technológiáját és forrásait a közjó érdekében. Ám sajnos nem mindenki ért egyet ezekkel a nemes célokkal. Láthatatlan erők dolgoznak azon, hogy nagy veszélybe sodorják fajunkat.