Egy olyan zsúfolt világvárosban, mint London egyébként is hatalmas probléma a közlekedés, ráadásul a belvárosban szinte lehetetlen olyan időpontot találni, amikor nincs kilátástalan forgalmi dugó. A rengeteg autó és a téli időjárás pedig komoly szmogot termel ebben az időszakban a levegőminőségben egyébként sem élen járó Londonban. Éppen ezért itt teszteli élesben legújabb konnektorról tölthető hibridjét a Ford, melyet a Transitból készítettek.

A 20 darab furgont a Londoni Közlekedési Vállalat (Transport of London) által kiválasztott, különféle ágazatokban dolgozó tesztelők egy éven át használják. A tölthető Transitok a városi útszakaszok nagy részén tisztán elektromos hajtással is közlekednek, miközben felhasználóik árut szállítanak, vagy karbantartási munkákat végeznek.

Ford_Transit_PHEV_2Csupán egyetlen nap leforgása alatt Londonban a haszongépjárművek 280 000 fuvart bonyolítanak le, ami azt jelenti, hogy közel 13 millió kilométert teljesítenek, aminek döntő többségét csúcsidőben. Ha az ilyen feladatokra elektromos vagy részben elektromos hajtású autókat alkalmaznának, akkor jelentősen csökkenthető lenne a levegő károsanyag tartalma.

 

 

Az elmúlt évben a Ford másodjára lett Európa első számú haszongépjármű-márkája és az első gyártó, amely plug-in hibrid technológiát kínál az áruszállító-piac ezen szegmensében. A sorozatgyártású konnektorról tölthető Transit modelleket 2019-ben tervezi bevezetni a Ford.

A következő években jelentősen növekszik majd a Ford zöld modelljeinek száma, 480 kilométeres hatótávú SUV mellett a Mustang izomautó alá is hibrid technika érkezik.

Kapcsolódó címkék: Ford furgon London Transit