Na mit nem gyártanak még Szingapúrban? Eltaláltad, szupersportkocsit. Ez persze tarthatatlan, ezért a helyi Vanda Electrics kifejlesztett és hamarosan be is mutat egy kétüléses modellt, méghozzá elektromos meghajtással.

A betegséggel való poénkodás rossz vicc volt, hiszen a Dendrobium nem gomba, nem is baktérium, hanem egy virág, méghozzá orchidea. Így már szebben hangzik a dolog, főleg, ha azt is tudjuk, azért kapta ezt a nevet a kétüléses sportautó, mert amikor automatikus nyitású teteje és ajtajai  feltárulnak, pont erre a virágra emlékeztet a megjelenése. Állítólag.

Dendrobium Teaser 2

A Dendrobium technológiai tartalmát a Williams Advanced Engineering fejlesztette, az aerodinamikai részletektől a szénszálas karosszérián és az akkumulátorokon át az elektromos hajtásláncig. Az utasteret a skót Bridge of Weir manufaktúra legfinomabb, világszerte egyedülálló cserzésű marhabőre borítja. Ezzel ki is merültek információforrásaink, további tudnivalókkal a következő hetekben szolgál a gyártó – aki korábban egyébként fejlesztett már elektromos haszonjárművet és villanyrobogót is, bár új projektjük nem ugyanabban a ligában játszik.