A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a közterület-felügyelők vasárnap kora délután a VIII. kerületi Golgota téren állítottak meg egy tehergépkocsit, mert a vezetője a kötelező haladási irányt nem tartotta be.

A helyszíni bírság kiszabása során a vietnami sofőr elfutott, és rövid időn belül visszatért a főnökével. Amikor meglátták, hogy időközben kerékbilincset szereltek fel az autóra, szóváltás alakult ki, és dulakodni kezdtek.

A vita közben egy harmadik – egyelőre ismeretlen – társuk is odament, aki egy fémcsővel fenyegette meg a közterület-felügyelőket. Kétszer megütötte egyiküket, majd a csövet a földre dobta, és elmenekült. Az egyik vietnami férfi felvette a fémcsövet, és azzal ütött rá a másik közterület-felügyelő kézfejére, könnyű sérüléseket okozva.

A dulakodásnak a kiérkező járőrök vetettek véget. A verekedő vietnami férfit elfogták, előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették és hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomozást indítottak ellene, indítványozták előzetes letartóztatásának kezdeményezését. A dulakodás során elmenekült társát továbbra is keresik a rendőrök.