Két napja áll a garázsban az a fehér Ferrari 458 Italia, amit ma reggel már alaposan letakartak, írja olvasónk. Az autón spanyol rendszám van, csakúgy, mint azon a Ferrarin, amit január első napján foglaltak le a rendőrök Budán, mert kiderült, hogy a hatóságok Spanyolországban körözik. Azaz lopott autóról van szó.

Ez a hír ma reggel járta körbe a magyar sajtót, ezért lett roppant gyanús olvasónknak és feleségének, hogy pont ma reggel takarták le az olasz sportautót.

“Kedd este hazaérve ez az autó fogadott a lakóparkunk 11 állásos mélygarázsában. Korábban itt nem állt autó, így igencsak meglepődtem. Lefotóztam, nyálat csorgattam, gondolatban dicsértem a gazdáját, hogy milyen sokat dolgozhatott érte, aztán tovább is léptem.

IMG_20170106_0848140

Ma reggel a Vezess-en találta meg a cikket a feleségem, és egyből kombinálni kezdett. Ugyanúgy Újbuda, 11. kerület, Ferrari, spanyol rendszámmal, ráadásul ma reggelre le is takarták. Ő szólt a szomszédoknak, akik már szintén látták a cikket, és már keresték is a garázshely bérbevevőjét, aztán 16:30 körül már 5 férfi állta körül az autót, akik közül néhányan rendőrök voltak, néhányan meg spanyolul beszéltek. Az autó eredeti színe kék, de állítólag átfóliázták fehérre” – írta olvasónk.

A rendőrség hivatalos közleménye

A fővárosi rendőrök elfogták azt a két érdi férfit, akikhez köthető autókereskedésekben több olyan kocsit találtak, amelyek alvázszámát átütötték és rendszámát kicserélték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai állampolgári bejelentés alapján 2017. január 1-jén egy Budapest XI., Kánai utcai teremgarázsban egy tisztázatlan eredetű, piros Ferrarit találtak, amelyről kiderült, hogy a hatóságok Spanyolországban körözik.

A rendelkezésre álló adatok szerint az autót 2016. december 17-én ismeretlen személy Barcelonában bérbe vette egy spanyol férfitól, majd azt a szerződésben rögzített határidőre nem vitte vissza. A magyar rendőrök ezért lefoglalták a keresett gépjárművet.

A teremgarázshely bérlőjét, a 37 éves H. Andrást a rendőrök 2017. január 4-én 10 óra 30 perckor elfogták. A lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott házkutatásokkor a nyomozók 20 darab lőszert, a Ferrari indítókulcsát, két hamis spanyol forgalmi engedélyt, készpénzt és egy hamis alvázszámú autót találtak és foglaltak le.

A nyomozók még aznap 13 óra 50 perckor egy szigetszentmiklósi telephelyen elfogták azt a 41 éves B. Zsoltot, aki a férfinak a két autóra a hamis rendszámokat adta. A helyszínen tartott házkutatáskor a rendőrök további két, hamis alvázszámú kocsit foglaltak le.

Az eddigi nyomozásnak köszönhetően 2017. január 6-án 15 óra körül találták meg a rendőrök a fehér színű Ferrarit, melynek értéke meghaladja az 50 millió forintot. A helyszíni szemle jelenleg is tart. Az már biztos, hogy a fehér luxusautót is ugyanaz a két személy bérelte egy madridi cégtől, majd ezt sem vitték vissza.

A két férfit előállításuk után gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indított eljárást. H. András ellen a két bűncselekmény elkövetésén túl nyomozás folyik lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett miatt is. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A sportkocsit 4499 köbcentis erőforrás mozgatja, melynek teljesítménye 570 lóerő, míg maximális nyomatéka 540 newtonméter. A V8-as blokk igazán egyedülálló, hiszen szívómotor létére kiemelkedő 127 lóerő/liter aránnyal rendelkezik.

Hétfokozatú, dupla kuplungos váltó kapcsolódik a motorhoz, amelybe beépítették az elektronikus vezérlésű differenciálművet, így az erőátviteli rendszer 4 kilóval könnyebb, mint elődjében, az F430-ban volt. Ebben a modellben is szerepel a kormányról kapcsolható elektronika, amely befolyásolja a menetstabilizáló, a sebességváltó és a motorvezérlő rendszereket. Városi autózás mellett versenypályára is beállítható az autó.