A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai állampolgári bejelentés alapján január 1-jén egy XI. kerületi teremgarázsban tisztázatlan eredetű, piros Ferrarit találtak, amelyről kiderült, hogy a hatóságok Spanyolországban körözik.

A rendelkezésre álló adatok szerint az autót december 17-én ismeretlen személy bérbe vette egy spanyol férfitól, majd azt a szerződésben rögzített határidőre nem vitte vissza. A magyar rendőrök ezért lefoglalták a keresett gépjárművet.

A teremgarázshely bérlőjét, a 37 éves H. Andrást a rendőrök január 4-én elfogták. A lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott házkutatásokkor a nyomozók 20 darab lőszert, a Ferrari indítókulcsát, két hamis spanyol forgalmi engedélyt, készpénzt és egy hamis alvázszámú autót találtak és foglaltak le.

A nyomozók még aznap, egy szigetszentmiklósi telephelyen elfogták azt a 41 éves B. Zsoltot, aki a férfinak a két autóra a hamis rendszámokat adta. A helyszínen tartott házkutatáskor a rendőrök további két, hamis alvázszámú kocsit foglaltak le.

A két férfit előállításuk után gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra.