Néhány nappal ezelőtt hivatalos grafikákat tett közzé városi törpéjének új verziójáról a Kia. A Picanto műszakilag magas fokú rokonságot mutat a jelenleg futó modellel, napjaink elvárásaihoz elsősorban megjelenésében és szolgáltatásaiban igazodna.

Az újonc hivatalos világpremierjére 2017 elején kerül sor, de az autó már létezik: erről tanúskodnak az itt közölt, Dél-Koreában lőtt fényképek is.

A belföldi piacon Morning néven forgalmazandó típus tesztpéldányának merész fényezése még erőteljesebbnek mutatja azt a merész orrkialakítást, amit a korábbi grafikán már láthattunk: a Toyota Yaris mintájára hatalmas szájon át lélegzik a kis Kia.

2017-Kia-Picanto-front-spy-shot

Miközben az orr teljesen új, oldalt már óvatosabban rajzoltak a dizájnerek: magasabb övvonal, átgondolt kerékívek, laposabb ajtópanelek adják ki a mostaninál komolyabb megjelenést, amire rátromfol a hátsó tetőoszlopba vágott oldalablak megnövelt mérete.

A belső tér nem szerepel a fotókon, de a gyár többi aktuális termékéből tudjuk, hogy radikálisan szakítanak az eddig megszokott elrendezéssel: komolyabb és főleg tartalmasabb lesz a kezelőfelület, nagyméretű érintőképernyővel, okostelefon-integrációval, multifunkciós kormánykerékkel.