Néhány hete megírtuk: a Vitara veszi át a Swift helyét az esztergomi gyártósoron, hosszú pályafutás után távozik Magyarországról a Mi Autónk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy beszüntetné gyártását a vállalat. Éppen ellenkezőleg: gőzerővel készülnek a következő generáció bemutatására.

Annyira készen van az autó, hogy Japánban már a prospektusát is kinyomtatták – ennek egy példányát kaparintották meg szerencsések, és tartalmát rögtön meg is osztották a nyilvánossággal.

Dögös jószág lesz az új Swift 1
Dögös jószág lesz az új Swift 2

Dögös jószág lesz az új Swift

Dögös jószág lesz az új Swift

Dögös jószág lesz az új Swift 7
Dögös jószág lesz az új Swift 8
Dögös jószág lesz az új Swift 9
Dögös jószág lesz az új Swift 10
Fotó megosztása:

Nem is akármelyik Swift katalógusa szivárgott ki, hanem a mikrohibridé, amely start-stop rendszerrel és fékenergia-visszanyeréssel szorítja le 4 l/100 km alá a fogyasztást. A prosiból az is kiderül, hogy lesz hibrid sportverzió, 1,2 literes motorral. Ez első- és összkerékhajtással egyaránt megrendelhető – utóbbi úgy tűnik, csak CVT fokozatmentes váltóval társítható. A modell másik erőforrása az 1.0 Turbo; ehhez hatfokozatú automata társul (mármint Japánban).

2017-Maruti-Suzuki-Swift-RS-model-brochure-leak

LED-es nappali fények és fényszóró, 16 colos felnik, tolatókamera és -radar szerepel a felszereltségi listán, az utastérben alul laposan vágott kormánykerék, váltófülek, fűthető ülések, Apple-integráció várja az utasokat. A kamerás vezetőtámogató rendszer opciós lesz.