Párizsban a jövő év elején árverezik el ezt a piros kabrió 911-es Porschét, aminek legfőbb különlegessége, hogy ez volt a legelső nyitott tetős 911, amit valaha gyártottak. 1963 és 1964 között csupán 13 darab prototípust készített a Karmann műhely a nyitott sportkocsiból, amiből csupán két példány élte túl a hosszú éveket. A képen látható darab az 13360-as alvázszámot viseli és még nem restaurálták, csak az évek során javítgatták. A fényezés állítólag 80%-ban eredeti, ahogyan a fekete bőr és tyúklábmintás szövet ülések is, amiken azért látszik a használat.

Teljesen eredeti a 2 literes hathengeres boxermotor is, aminek teljesítménye ma már megmosolyogtató 130 lóerő, azonban ez a kis súllyal és a rövid tengelytáv adta virgoncsággal párosítva igazi élményautót adott ki a ’60-as években. A teljesen nyitott 911-es azonban ekkor még nem ment át a vezetőségen, továbbá az amerikai piac is jobban indokolta a Targa verziót, amit aztán 1967-ben be is mutattak.

A Porsche történelmének igencsak ritka és páratlan állapotú darabja bukkant fel most, így nem csoda, hogy több, mint 300 millió forintnak megfelelő összeget is várhatnak érte.

1964-porsche-911-cabriolet-prototype-auction (9)