A XVI. kerületi János utcai és a VIII. kerületi Hungária körúti áruházaknál üzemelő berendezések állandó jelleggel működnek, a Lidl a töltést maximálisan 50 kilowatt (kW) teljesítménnyel legfeljebb egy óráig ingyenesen biztosítja a vásárlóknak.

A nagyteljesítményű, magyar gyártású ABB elektromos töltőállomásokat háromfajta töltőfejjel szerelték fel, így szinte az összes típusú elektromos autó töltésére alkalmasak. A töltőoszlopok egyidejűleg két elektromos autó töltését biztosítják.

A most átadott berendezések kiépítése közel 19 millió forintba került. A cég folytatja az elektromos töltőállomások kiépítését, az új berendezések előkészítési munkái már meg is kezdődtek.

A Lidl Magyarország a közleményében felidézte, hogy az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet őszi módosítása szerint 2019-2026 között – település és árusítótér nagyságától függően – az üzleteknek az új parkolóhelyeket úgy kell kialakítaniuk, hogy 100 parkolóhely után legalább tízben elektromos töltőállomás legyen kiépíthető a burkolat megbontása nélkül.

A meglévő parkolóknál minden megkezdett 100 parkolóhelyből legalább kettőt elektromos töltőállomással kell ellátni.