Miamiban mutatták meg a BMW legújabb ArtCarját, amit John Baldessari konceptualista művész dekorált saját ízlésének megfelelően. A sajátos stílusú Baldessari izgalmas kihívásként tekintett az alkotásra, hiszen korábban nem volt dolga háromdimenziós alappal. A BMW M6 GTLM a korábbiaknál letisztultabb minimál megjelenést kapott. A fehér alapon feltűnőek maradhatnak az élénk színű, egyszerű formák, amik az autóval szemben statikus formának számítanak, a művészre jellemzően pedig egy kifejező szó is felkerült az egyik oldalára, ami jelen esetben a “fast”, vagyis magyarul a gyors lett.

Újabb művészi BMW kerül a versenypályára 1
Újabb művészi BMW kerül a versenypályára 2

Újabb művészi BMW kerül a versenypályára

Újabb művészi BMW kerül a versenypályára 9
Újabb művészi BMW kerül a versenypályára 10
Újabb művészi BMW kerül a versenypályára 11
Újabb művészi BMW kerül a versenypályára 12
Újabb művészi BMW kerül a versenypályára 13
Újabb művészi BMW kerül a versenypályára 14
Fotó megosztása:

A BMW ArtCar programja 1975-ben indult útjára Alexander Calder BMW 3.0 CSL-jével, célja pedig kezdetben az volt, hogy a kevésbé látogatott művészeti galériák világát a széles közönségnek szem előtt lévő motorsporttal juttassák el az emberekhez. A közel 20 darabos kollekcióban számos híres művész dolgozott, az egyik legismertebb talán az Andy Warhol által saját kezűleg festett BMW M1-es Procar.

John Baldessari BMW M6 GTLM Art Car #19.A Daytona-i 24 órás versenyen debütáló BMW M6 GTLM igencsak távol áll az utcai autótól, jóval több karbonelemet tartalmaz. Egyedül a 4,4 literes biturbó V8-as motor származik a szériapéldányból. Persze, erőteljesen módosított változatban, teljesítménye 585 lóerő, aminek egy mindössze 1250 kilogrammos súlyt kell mozgatnia. Az üzemanyagtank 120 literes, a fékek pedig elöl 6, hátul 4 dugattyúsak.
Bestcars