A maximális 10-ből 9,2 pontot szerzett a svéd rendőrök ötlépcsős autótesztjén, és ezzel minden korábbinál alkalmasabbnak bizonyult arra, hogy felvegye a szolgálatot a Volvo új prémiumkombija, a V90. A derék skandináv sünök nem teketóriáznak a vizsgáztatásnál: fékeznek, kikerülnek, szlalomoznak, és persze padlógázon kergetik körbe az autót egy tesztpályán.

a videó a hirdetés után indul

Nem tudni, pontosan milyen bevetésekre szánják az autókat a rendőrök, korábban volt már XC70-esük, V70-esük, előtte meg 144-esük és Amazonjuk is – először 1929-ben vettek Volvót, ami dicséretes bizalomra vall, hiszen akkor még csupán két éve gyártott autót a cég.

Azt azért elárulták, hogy a rendőrségi V90 nem ugyanolyan, mint a civil modell (ezt mondjuk sejtettük): strapabíróbb és dinamikusabb felfüggesztés, megerősített fékek kerülnek az autókba az egyhetes átalakítás során.

Érdekes adalék egyébként, hogy Svédországban a rendőrautó munkahelynek számít, ezért egy sor munkavédelmi előírásnak is meg kell felelnie, a kényelemtől az ergonómián át a felhasznált anyagokig.