Olasz és amerikai sajtóértesülések szerint a különc életmódjáról ismert 39 éves Fiat-örökös egy prostituálttal töltötte a csütörtöktől vasárnapig tartó hosszú hétvégét, de közben elfogyott a pénze, ezért azt kérte családjától, hogy küldjenek neki 10 ezer dollárt, mert váltságdíjat követelő emberrablók fogságába került.

A család kapcsolatba lépett a New York-i rendőrséggel, amely kiderítette, hogy egyetlen szó sem igaz az emberrablási történetből, a legnagyobb olasz gyáriparos-dinasztia sarja csak pénzhez akart jutni a tivornya folytatásához. Lapo Elkannt őrizetbe vették, majd elengedték, de vádat emeltek ellene, és nemsokára bíróság előtt kell felelnie.

Elkann nagyapja, a 2003-ban elhunyt Gianni Agnelli három évtizeden át volt vezetője és főrészvényese a Fiat autógyárnak, ebbéli minőségében az olasz GDP 4,4 százalékát ellenőrizte. Jelenleg John Elkann, Lapo Elkann fivére irányítja a Fiat-Chrysler autóipari óriáscéget.

Lapo Elkannt 2005-ben szorították ki a családi vállalatbirodalom vezetéséből, miután majdnem meghalt kokaintúladagolásban egy prostituált torinói lakásában. A botrányhős Agnelli-sarj 2007-ben saját – főleg napszemüvegeiről ismert – divatcéget alapított.

Bestcars