A német rendőrség belátta már régen, hogy az autójukat erősebbé vagy egyedivé varázsoló tulajdonosok ellen kár is lenne küzdeni, ezért inkább a legális és biztonságos tuning mellett kampányolnak. Ezt pedig nemcsak plakátokkal és egyéb érdektelen eszközökkel teszik, hanem egy 5 literes, V8-as Ford Mustanggal.

A Tune it! Safe! nevezetű program részeként vette kezelésbe a rendőrség újonnan vásárolt amerikai izomautóját a Wolf Racing csapata, akik diszkrét karosszériaelemekkel, Hankook gumikkal szerelt 20 colos alufelnivel és menő hátsó spoilerrel toldották meg a Mustangot. Nem csak az optikára adtak, a futóművet állíthatóra cserélték és a kipufogót is átdolgozták, hogy a szívó V8-as hangja jobban érvényesüljön.

polizei-ford-mustang-gt-tuner (4)421 lóerőről 455-re emelték a motor teljesítményét, a hangyányit átdolgozott autó 4,3 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet és akár 268-cal is zúzhat az autópálya belső sávjában. Az Essen Motor Show-n debütáló, távolról sem szokványos szolgálati autóról sem hiányozhat a jellegzetes matricázás és a Hella fényhíd. A kívánatos elfogóvadász azonban aligha kergeti majd a rosszfiúkat, pedig bizonyára a szerencsés rendőrök sem bánnák, ha egy ilyennel kéne üldözni a bűnt.

Bestcars