A Ryanair fapados légitársaság többször kiverte már a biztosítékot földtől elrugaszkodott ötleteivel – 2010-ben fizetőssé akarták tenni a fedélzeti wc-k használatát –, most viszont olyan elképzeléssel álltak elő, amivel visszaszerezhetik az ügyfelek bizalmát.

Michael O’Leary tulajdonos állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat több európai repülőtérrel, és ha meg tudnak állapodni, ingyenessé válhatnak a Ryanair járatai.

Persze mint tudjuk, ingyenes szolgáltatás nem létezik. O’Leary azt szeretné elérni, hogy a reptéri éttermek, boltok és egyéb értékesítő pontok jutalékot fizessenek neki forgalmunkból, ezzel pótolná a jegyeladásokból kieső pénzt. Érvelése szerint ingyenes járatai tele lesznek utasokkal, akik várhatóan költeni fognak a reptereken, így mindenki jól járhat egy ilyen konstrukcióval.

Nem nehéz felfedezni a különc üzletember érvelésében a tévedést – hiszen az emberek azért utaznak fapados repülővel, mert szeretnének spórolni, miért vásárolnának tehát önszántukból a drága reptéri boltokban? Alighanem erre is gondoltak az érintettek, szerintünk valószínűbb a vendéglátásban bevett „fizető vendégeknek ingyenes wc-használat” jellegű konstrukció, azaz mondjuk a repülőjegy ára levásárolható a shopban – ez sem hangzik egyébként rossz elképzelésnek, főleg, mert az utasok jelentős része úgysem vásárolna semmit.

Bestcars