A támadók legalább ötmillió eurónyi (másfél milliárd forint) értéktárgyat zsákmányoltak. A két katari állampolgárságú nő hétfő este egy Bentley-vel indult a repülőtérről a szállására, amikor két álarcos férfi az autót megállásra kényszerítette.

A hatvan év körüli nőket és sofőrjüket könnygázzal elkábították, majd elraboltak tőlük “mindent, amit a kocsiban találtak: ékszereket, ruhákat, csomagokat, a kár legalább 5 millió euró.”

A Le Bourget és Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtérre vezető autópályákon gyakran történik hasonló jellegű támadás. A támadók a csúcsforgalmi időkben kialakuló dugókban a luxusautókat célozzák meg, arra számítva, hogy a gépkocsikban utazó külföldiek nagy értékben tartanak maguknál készpénzt.

Emiatt a Landy-alagútnál, amely Párizs északi kijáratánál található, a csúcsforgalmi időszakokban rendőrök járőröznek. Itt raboltak el 2015. áprilisban egy dél-koreai műgyűjtőtől négymillió euró értékű ékszert. A három támadó akkor egyszerűen betörte a taxi ablakát, amelyben a nő utazott.

Bestcars