Alig egy hónapja vehették át az első tulajdonosok a 25 példányban készülő McLaren MSO HS-üket, aminek nevében a McLaren Special Operations rövidítése található. Ez az angol gyártó különleges megrendelésekre szakosodott részlege, ebben a programban a tulajdonosok – természetesen magasabb vételár ellenében – a legapróbb részletekig saját ízlésükhöz igazíthatják a3,8 literes biturbó V8-as motorral szerelt, közel 680 lovas sportkocsit.

Névtelen2A különleges modell számos apró részletben tér el egy 650S vagy 675LT-től, a leglátványosabb azonban a továbbfejlesztett aerodinamika, mely világosan látszik az autón végigfutó karbon elemekből és a P1 GTR-hez hasonló hatalmas hátsó szárnyból. Utóbbi 240 km/órás sebesség mellett 220 kilogramm leszórítóerőt termel, tehát nem csupán dísznek van ott.


Londonban egy ilyennek a British Racing Green színű, sárga csíkokkal díszített példánya ért utol egy teherautót. A vezető természetesen egy karcolás nélkül megúszta a ráfutásos balesetet, vélhetően az autó is javítható még, azonban az anyagi kár mindenképp jelentősnek mondható.

BestCars-Cikk-620x310