Pár hete egy ország sírta végig a perceket, amikor a család megtudta, hogy ők kapják a nyereményt. A valódi átadás pénteken történt.

Minden 2015. december 16-án kezdődött. Ekkor mutatkozott be itthon újra az orosz márka és itt leplezték le azt a Lada Kalina Kombit, amit elsőként helyeztek forgalomba Magyarországon.

Nyár végén visszakerült a Kalina az importőrhöz egy hosszabb teszt után, aki elkezdett gondolkodni azon, hogy a jövőben hol lenne a legjobb helye a sokat bizonyított autónak. Egy biztos volt: jótékonysági célra szeretnék felajánlani. Így amikor meghallották a Morning Show-ban felmerült ötletet, miszerint milyen jó lenne egyszer nem szerencse alapon dönteni, hanem egy valóban rászorulónak autót adni, nem is volt kérdés, azonnal jelentkeztek.

Így kezdődött a Lada és a Class FM közös jótékonysági akciója, ahol három hét alatt több mint kétezer történet érkezett a felhívásra. Nagyon nehéz volt a választás, de végül egy borsodi család mellett döntöttek. Juditék nehéz körülmények között, egészséges gyermekük mellett egy halmozottan sérült fiút nevelnek, akit speciális iskolába hordanak. Illetve hordanának, ha lenne saját autójuk.

Eddig innen-onnan kért kölcsön autókkal próbálták megoldani a helyzetet, de nagyon nehézkesen ment, Norbika sokszor nem jutott el az iskolába. Reménytelenségükben egy sokadik autó nélküli napon sírva döntötték el, kiveszik gyermeküket az iskolából. A sírás oka nem sokkal később a boldogság lett. Rákóczi Feri gurult be a házuk elé a hőn áhított Ladával, a család pedig a zokogástól szó szerint szóhoz sem jutott.

Ma is hasonlóan zajlottak ez események. Judit és az egész család határtalanul hálás és boldog volt, nem győztek köszönetet mondani az akció résztvevőinek. Akik nem voltak kevesen, hiszen az autó mellett benzinkártyát, téli gumikat, biztosítást, motorolajat és sok más ajándékot is kapott a család.