Nem sokáig várakoztatták a nagyközönséget, a beharangozó videó után ma leleplezték a Mercedes-Maybach S650 Cabriót, melyben egy S65 AMG teljesítményét ötvözték a Maybachok által nyújtott luxussal. Az S-osztály nyitott változatán alapuló modellen csupán részleteiben változtattak, a külsőn minden eddiginél több krómelemet használtak. Különösen az első lökhárító alján bántak feltűnően gazdagon a csillogással.

Itt a Mercedes-Maybach fejedelmi luxuskabriója! 1
Itt a Mercedes-Maybach fejedelmi luxuskabriója! 2

A csupán 300 darabban gyártott gigantikus kabrió egyedi, csak ehhez a modellhez kapható 20 colos felniket kapott, és temérdek Maybach-emblémát is használtak még a jó ízlés keretein belül. A Vision Mercedes-Maybach 6 tanulmányautótól kapta meg a gyönyörű Zircon Red fantázianévre keresztelt élénkpiros színt, amihez a porcelán-fekete színű belteret párosították.

Ezenkívül még két kombinációban elérhető az S650-es, az egyik a Cote d’Azur kék, a másik a Gyémánt fehér. Előbbihez porcelán-barna, utóbbihoz porcelán-kék beltéri színvilág tartozik. Az utastérben természetesen minden bőrrel borított, a varrások és a díszbetétek vonalai pedig vízesést hivatottak megjeleníteni.

Mercedes-Maybach S 650 CabrioletA gépháztető alatt 6 literes biturbó V12-es motor dolgozik, aminek teljesítménye 621 lóerő, a nyomatéka pedig elektronikusan korlátozott 1000 Nm. Mindez elég, hogy kicsivel több mint 4 másodperc alatt 100 km/órás sebességre repítse a luxuskabriót.

BestCars-Cikk-620x310